DINERS UIT EN THUIS

vrijdag 21 augustus 2015

Nog wat gerechten van deze week. Na een periode van kook rust begin ik nu weer wat meer kook lust te krijgen.
 Een Griekse salade met kabeljauw.


Red snapper filet met verse groente, wasabi sesamzaad en soja wasabi saus


Gewoon in de stad op een terrasje


Bloemkool soep met gebakken parmaham
en gekruide schapenkaas. Daarbij een heerlijke premier cru Montagny.






Teveel witlof meebrengen geeft een idee tot witlofsoep met gerookte zalm.
Doe de fijn gesnden witlof samen met wat ui, knoflook en een kleine aardappel, stukjes, in een pan en zet aan. Voeg 1 1/2 liter boullion naar keuze toe en laat zachtjes garen. Pureer de soep en voeg kruiden , peper en zout toe naar smaak. Maak af met een scheutje kookroom. 
Langzaam gegaarde tong met witlof salade.

Hierbij een Rully. prachtige combinatie.