DINERS UIT EN THUIS

vrijdag 20 oktober 2017

L'Orangerie Tilburg

Een avond in L'Orangerie in Tilburg.

Een restaurant wat naam heeft gemaakt in culinair Tilburg. Ondanks de op Donderdagavond goed gevulde zaak, mooie gerechten uit de keuken en gastvrije bediening in de zaal. Wil je mij even wegdenken dan heb je een idee van de zaal.

 De kaart


 Amuse van zalm mousse opende de avond.













Duo van wildpate, brioche brood en gel van rode kool.

Pate was heerlijk op smaak en de rode kool gelei smaakte dan ook naar rode kool. Daarnaast lag ook nog een gelei van sjalot met een heel klein zuurtje.







Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en eendenborst filet.

heerlijke niet te sterke boullion die goed gevuld was.










Pikant Gamba's in knoflookolie met saffraanmayonaise.

(Hier toch wel een minpuntje. De gamba's waren niet goed schoongemaakt. De darmen zaten er nog in. Jammer)











Duo van hertenbiefstuk en zwijnenfilet, stamppot van spruiten en saus van bospaddenstoelen.













 Hazelnootmousse met gedroogde peperkoek, gekarameliseerde hazelnoot, walnoten ijs en gedroogde merenque.








koffie met huisgemaakte friandises.


Prachtige en smaakvolle avond, zeker een adres om nog eens terug te gaan.