DINERS UIT EN THUIS

zondag 3 juni 2018

Gezellige avond met Jeanne, Ans, Wil en Berrie

 Amuse gedroogd brood met tomaat, asperge en forel mousse.

Zet in parten gesneden tomaat aan met wat ui en knoflook in boter. Pureer de massa. Smeer de tomaten puree op wat wit brood en droog in droogoven. Klop room tot yoghurt dikte en voeg de fijn gesneden forel toe.

Leg de mousse op het gedroogde brood en maak af met een stukje forel.



Voorgerecht van asperge met tonijn en langoustine.

Kook de asperge beetgaar en bak de langoustine kort aan in roomboter. Rol één asperge en één langoustine in zeer verse dun gesneden tonijn.
Leg de tonijn rolletjes in een vinaigrette van jouzou knoflook, dille en bieslook. Laat even marineren. Maak af met een lepeltje kaviaar.






Vis soep.
Zet in parten gesneden tomaat aan met wat ui en knoflook. Voeg vis fumet toe en laat 15 min. zachtjes koken. Zeef door een kaasdoek, hier door krijg je zeer heldere bouillon.
Voeg blokjes knolselderij, een dun gesneden wortelen twee stengels selderij.
Om de bouillon helder te houden, kook je in een andere pan de gewenste vis soorten gaar en voeg toe aan de bouillon.

Maak af met verse kervel en dille.


Hoofdgerecht lamsvlees met asperges, aardappel puree, morielje en gekonfijte tomaatjes.

Maak een zachte puree en voeg daar geraspte kaas aan toe. Zet de tomaatjes onder in olie met wat suiker en zout en verwarm dit. Als olie "pruttelt" de tomaatjes in de olie laten afkoelen. Bak het vlees rondom aan en gaar verder in de oven. Maak een mooie saus van wild fond en wijn, gaar hier in de morielje.




Dessert Toblerone mousse met caramel saus, gekonfijte aardbei, brownie en ijs.

Bak de brownie. Doe in een pannetje water met wat vanille suiker, steranijs en een kruidnagel. laat de suiker smelten, voeg de aardbeien toe maar laat niet meer koken. Laat afkoelen in de siroop.

Leg wat gezouten blokjes fudge in een pan met een heel klein beetje water Laat de fudge smelten tot een caramel saus.