Snij een moot zalm langs door midden, besmeer een zijde met kruidenkaas, leg de andere helft van de moor daar weer op en omwikkel met mooie ham.
Plaats alles in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten.
Lamsstoofschotel;
Snij de lamsbout in stukken van 3 tot 4 centimeter, braad aan in een pan, voeg 2 eetl. tomatenpuree toe en roer even goed door. Blus af met rode wijn. Voeg laurier, kaneel, steranijs, peper en zout toe. Schenk hierover lams bouillon en laat 3 uur op zacht vuur sudderen. Voeg dan rode/gele paprika toe samen met de tomaat. Laat alles nog even goed doorverwarmer.
Pulled Makreel met zalm doperwtjes, ei en Hollandaisesaus.
Oven gedroogde tomaat met makreel krokant gedroogde Serano ham met ei en pesto.
De ham is gedroogd in een droogmachine op 70 gr. en 8 uur lang.
Pasta met Yousou, gemarineerd gamba en salade.
kook de in schijfjes gesneden aardappel beetgaar, bak het naar smaak gekruid gehakt rul.
Pasta met zeekraal en gebakkengamba
Leg de aardappel schijfjes dakpansgewijs in een schaal en verdeel het gehakt hierover.
Dek dit af met gekookt ei en panko, zet alles 20 minuten in een oven op 180 graden.
Zalmrolletjes met ei
Biefstuk met aardappeltjes
Licht gebonden asperge soep met Zalm en kruiden.
Zet een gesnipperde ui aan in een pan met wat olie, voeg de risottorijst toe en bak glazig. Blus af met een flinke scheut droge witte wijn, voeg dan steeds wat bouillon toe en laat verdampen. Dan weer bouillon toevoegen tot risotto gaar is. Voeg de gaargekookte doperwten en de beetgaar gekookte, in stukjes gesneden asperge toe. Op het laatst geraspte Parmazaan en wat boter toevoegen om de risotto lekker smeuig te maken.
Maak alles af met knapperig gedroogde ham.
Maak een roux van bloem, boter en asperge boullion.
Bak lamsvlees aan in een pan, voeg wortel, paprika, zilveruitjes, voorgekookte aardappeltjes toe en laat rustig sudderen.
Ham, ei, en krieltjes.
Bak kip rondom aan en kruid naar smaak. Fijn gesneden knoflook, spercieboontjes en krieltjes toevoegen.