DINERS UIT EN THUIS

zondag 26 juli 2020

Weer eens gekookt voor 4

Snij de rode biet in sliertjes, snij de radijs flinterdun en leg in sushi azijn.
Kook de mosselen in mooie witte wijn met wat zout.

Maal havervlokken en walnoten tot poeder. Guyere kaas van korst ontdoen en in gelijke stukken snijden.
Paneer de kaas met het poeder en verwarm dit een paar minuten in de oven.






Snij ui, knoflook, wortel in grove stukken en zet aan in wat olie. Voeg laurier en kruiden naar smaak toe. Voeg de vis resten van de rode poon en de garnaalschildjes toe en zet alles net onder water, laat een lange tijd trekken. Zeef de bouillon.

Smelt boter in een pan met voeg net zoveel bloem toe als boter. Blus af met witte wijn. Steeds wat bouillon toevoegen tot de gewenste dikte van de roux.
Mix hier wat tomaten puree doorheen.
Bak de rode poon filet in mooie boter, leg deze op een bord samen met de gekookte mosselen en de garnaaltjes. Giet hier voorzichtig de roux overheen.





Snij aubergine over de helft en gaar deze in de oven. Lepel de aubergine leeg in maal samen met wat olijf olie en honing.
Snij de gekonfijte paprika heel fijn.
Snij een aubergine, tomaat en courgette in dunne plakken en leg dakpansgewijs op een plaat en gaar dit in de oven. Rol op tot een "bloem".
Bak het lams haasje tot gewenste gaarheid en dresseer dit op een flinke streep aubergine kaviaar, daarop de gekonfijte paprika.