DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 17 april 2021

Asperge gerechten


Asperges met geroosterde broodkruimels en gehakte amandelen. In rauwe ham gewikkelde kabeljauw


Asperges met entrecote, gekonfijte zoete aardappel en emulsie van gerookt spek melk. 

Snij dunne plakken van de zoete aardappel en zet deze in de oven overgoten met gesmolten boter.

Kook de doperwten gaar in groenten bouillon, pureer tot creme.

Kook gerookt spek een minuut samen met het gerookte spek. Laat afkoelen en zeef. Schuim op voor serveren.


Lauw warme asperge salade met zee tong.

Snij de asperges in stukjes van 2 cm. 
Dubbeldop de tuinbonen, maak de morielle schoon.

Zet een fijn gesneden sjalot aan in de pan en voeg
de morielle, asperges en tuinbonen toe.

Fileer de tong en bak deze aan in boter.

Maak een dressing van olie, balsamico en xeres azijn.
Maak af met een cres naar keuze.