DINERS UIT EN THUIS

dinsdag 2 april 2013

Diverse recepten

Basis recept pasta.
200 gram bloem 
2 eieren
2 eetlepels olie
Voeg alles samen en kneed tot mooi geheel. Indien te droog een beetje lauw water toevoegen, te nat wat bloem. In koelkast minstens 20 minuten laten rusten. Dan bewerken tot gewenste pasta.
Het is ook lekker de neutrale olie aan te passen met b.v. een mooie kruidenolie. En natuurlijk kun je ook diverse kruiden aan het pasta deeg toevoegen.

Rogan Josh met eigen gemaakte pasta.
Stifado.
Heerlijk met rijst maar kan ook met aardappelpuree.










Zalmsnippers met pasta
1 Ui fijn gesnipperd
10 Cherise tomaatjes gehalveerd
100 gr. parmaham
250gr. gerookte zalm
blaadjes basilicum

Fruit een ui en knoflook aan in olie met wat boter. Voeg de cherise tomaatjes toe met de in reepjes gesneden ham. Afsmaken met peper. (geen zout denk aan de ham) Doorwarmen met de zalm en op het laatst de basilicum naar smaak.

Goed gevulde vissoep

11/2 ltr. Vis bouillon
250 gr. Weiting
250 gram Noorse garnaaltjes
75 gr. Gamba
50 gr. Ganda ham
50 gr. Geschaafde amandels
10 gr. Safraan
1 Sjalotje
1 teen knoflook
1 hardgekookt ei
1 bosje peterselie.

Weiting en ham in stukje snijden. Sjalot en knoflook aanzetten in wat olie en boter. Safraan, amandels en ham toevoegen, even aanzetten en afblussen met bouillon. Dit 20 minuten laten trekken op laag vuur. Garnaaltjes, Gamba en Weiting toevoegen, niet meer laten koken maar zachtjes verwarmen tot vis gaar is.
Ei fijn maken met peterselie en dit op de soep leggen.


Zalm rolletjes met Krab
Krab aanmaken met Jouzou en klein beetje mayonaise gemend met creme fraish.
In rollen in gerookte zalm.