Zalm terrine met mierikwortel saus.
Bekleed een vorm met gerookte zalm, vul deze met een mengsel van mascarpone, zure room, gesnipperde zalm en kruiden. Laat opstijven in de koelkast.
De saus.
Neem een deel mayonaise en een half deel mierikwortel. Meng dit geheel met een paar druppels youzou.
Pattabombe
Bekleed een vorm met dun gebakken cake.
Een deel water en een deel suiker laten smelten tot
stroop. Suiker hierin 50 gr. gehakte amandelen en laat afkoelen op bakpapier.
Klop 800 gr. room stijf met 50 gr. suiker en meng hier in 80 gr. gehakte chocolade en de gesuikerde amandelen.
Maak een traditionele chocolade mousse.
Vul de beklede vorm met het mengsel en maak in het midden een ruimte voor de mousse.
Dek de onderkant van de vorm af met cake. en laat opstijven in de koelkast. bestrooi voor opdienen ruim met chocolade poeder.
Edelhert filet met spaghetti van pompoen.
Kook 100 gr. pompoen gaar en pureer zeer fijn. haal door zeef en verwarm opnieuw met 3 gr. aga agar. Zuig met een spuit in een slangetje en laat opstijven. Haal de pompoen uit het slangetje door middel van de spuit en vorm een cirkel op het bord.
Leg in die cirkel wat gebakken paddestoelen. en leg daar het vlees op. Hertenvlees in sous vide gegaard en daarna aangebakken in roomboter met wat olie.
Zalm met kruidenkaas
Neem 2 flinke moten verse zalm. Leg een op de bakplaat en besmeer deze met zelf gemaakte kruidenkaas.(kruiden naar smaak) Leg daar de andere moot boven op. Bestrooi deze moot met zout en peper en ook wat achter gehouden kruiden.
Plaats dit in een op 180 graden voorverwarmde oven en gaar naar wens. Heerlijk met gebakken krieltjes.