DINERS UIT EN THUIS

maandag 11 november 2013

Visgerechten naar eigen idee

 Wij zijn liefhebbers van en eten dus regelmatig vis. 
Dit zijn een paar recepten die we ergens gezien of gelezen hebben en daarna naar eigen smaak bereidt.

Zelf gemaakte spaghetti met zalm en Gamba's

Maak de gamba's schoon en snijdt de zalm in blokjes. Maak een roux van 30 gr. boter en 30 gr. bloem, verdun deze roux met 1dl bouillon en 1 dl room. Breng op smaak met kruiden naar wens en kook in tot gewenste dikte. Doe de Gamba's en zalm in de roux en laat langzaam garen.
Kook ondertussen de spaghetti. Leg de spaghetti op
bord daaroverheen de saus met de vis en maak af met pittige kaas.


Dit volgende recept hebben we ergens gelezen.

Kabeljauw filet met zuurkool aardappelpuree
Bak de vis in olie even aan(niet gaar) en zet opzij.
Stoof de zuurkool met wat witte wijn kruiden, zout en peper gaar. Maak ondertussen 50 gram boter zacht en meng daaronder 20 gr. paneermeel, dille, peterselie, zout, pittige kaas en cayennepeper. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel er wat zuurkool op, daar boven op het boter mengsel leggen en 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden garen. Leg de smeuïge aardappelpuree op bord en daarop het vis pakketje.