DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 15 februari 2014

Hertenrack met vanille portsaus

Stoof zuurkool met 2 bl. laurier, 1 etl. gembersiroop 5 dl witte wijn wat zout en peper 1 1/12 uur.

4 stoofperen 20 minuten stoven in  5 dl rode wijn samen met 2 steranijs, 1 kaneelstokje en 3 etl. suiker.

Vanille-portsaus 5 dl wild fond samen met 2,5 dl port, vanillestokje 2 steranijs en wat zout en peper inkoken tot een mooi gebonden saus.

Braad het vlees om en om aan in wat olie en boter. Breng op smaak met zout en peper. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 57gr. in een voorverwarmde oven op 180 gr.

De wijn die wij hierbij dronken is een Adobe Reserva 2011.
Een jonge wijn van cabernet sauvignon druiven die toch body heeft met wat kaneel tonen en veel fruit.
Mooie combinatie met het vlees. Maar misschien wel iets te zoet bij de zuurkool.