DINERS UIT EN THUIS

maandag 17 februari 2014

Lunchen met Marna en Ger in Sprang Capelle


26 oktober 2013 waren Dimph en ik 40 jaar getouwd. Onze vrienden Marna en Ger nodigde ons die dag uit voor een lunch. Afgelopen zondag is die uitnodiging werkelijkheid geworden in Restaurant Sfeerlijk in Sprang Capelle.


 Een mooi restaurant met vriendelijke en deskundige bediening. Met uitleg over de producten die gebruikt worden en wijnen die werden geserveerd mochten eerst geproefd worden. De wijnkaart wisselt regelmatig met de gerechten mee. De kok kookt erg smaakvol met biologische producten  uit de omgeving op een klassieke manier


Ger nam als voorgerecht een tomatensoep met room


Dimph en Marna kozen voor de gerookte zalm op wokgroente. Op de zalm gort, tomaatje en vadouvansaus. Als garnering nog een combinatie van gember en thee druppels



En voor mij de gerookte rundercarpaccio met truffelmayonaise.





Als hoofdgerecht koos Dimph voor de kabeljauw met saffraan saus op een bedje van groente met pompoen puree.

Wij  hadden de ossenhaaspuntjes met cognacsaus en pompoen puree.


Daarna genoten we van een keuze uit het grote assortiment van kazen.

Bij het kaasplankje hebben we gekozen voor een Bergsig port LBV 2003




Als nagerecht hadden we een chocolade taartje met stoofperenmousse en vanille ijs






We begonnen de lunch met een Colheita port 15 jaar oud en bij het vlees dronken we Carmenere. Bij de vis een witte Garnache








Marna en Ger heel erg bedankt voor dit mooie cadeau. We hebben een hele fijne en gezellige middag met jullie doorgebracht.