DINERS UIT EN THUIS

maandag 14 april 2014

Zeeuwse zaligheid

Tijdens ons veertigjaarlijk huwelijk kregen wij een diner bon aangeboden van Ria, Rob, Kim en Casper voor een diner bij de Middelbare Hotelschool. Net toen wij daar gebruik van maakte hadden de derdejaars studenten kok, gastvrouw en gastheer opleiding een thema avond bedacht voor hun gasten. Onder toeziend oog van een leraar/begeleider werd alles tot bijna in de puntjes geserveerd. Het wijn arrangement was ook samen gesteld door de leerlingen en sloot zeer goed aan bij de gerechten. Een avond vol gezelligheid en wij denken dat deze studenten van de Middelbare Hotelschool dit jaar zeker zullen slagen als zij zo'n diner voor hun examinatoren koken en serveren. Ons gaan ze in ieder geval vaker terug zien dit restaurant.
Zeeuwse zaligheid


Als amuse een glaasje met gemarineerde komkommer en mossel.






Voorgerecht voor Dimph Oester met gamba's en een krab salade.










Voorgerecht voor mij een zalm rollade gevuld met zalm en krab.





Het tussengerecht werd geserveerd in de keuken. het was daar een en al bedrijvigheid, maar alles strak georganiseerd en begeleidt door een leraar.










Tussengerecht voor mij was zacht gegaard buikspek op een aardappel mousseline.









Tussengerecht Dimph, coquille op risotto met pompoen crème.












Als hoofdgerecht hebben we beide gekozen voor kabeljauw met seizoen groente







Kaasplankje werd goedgevuld met verse kazen. De uitleg over de kazen was zeer goed. Een heerlijke port smaakte daar goed bij.








Koffie en een lolly van witte chocolade met passievrucht crème sloot dit diner af.

De zeeuwse bolus likeur, die ook bij de koffie werd geschonken, was zeer verrassend gevonden.

Net als van deze likeur en port hebben we helaas geen foto's van de wijnen.