DINERS UIT EN THUIS

zondag 6 april 2014

Nog meer asperge recepten




Mijn favoriete Asperge salade
Gegaarde asperges met zongedroogde tomaat, fetakaas en geroosterde pijnboompitjes.




Asperge kippensoep.
Gaar in 1 ltr sterke kip bouillon 200 gr in stukjes gesneden kip. Voeg 250 gram asperges en een halve prei in dunne ringen gesneden toe.

Erg simpel maar wel erg lekker.
Kabeljauw met asperges en citroensaus.
Schil de asperges en zet die aan in 2 etl. boter tot ze glazig zijn. Voeg een scheut water toe en laat 15 min garen op een laag vuur. Doe 250 ml witte wijn samen met 250 ml vis bouillon in een pan en voeg 10 peper korrels, 5 jeneverbessen en gesnipperd sjalotje toe. Breng aan de kook en pocheer hierin de Kabeljauw 10 min. Aardappelen schoon boenen, gekruist insnijden bestrijken met boter. Blaadjes salie insteken en 45 min in oven garen.


Voor de citroensaus. 1 Citroen wassen en geste vanaf halen. Citroen uitpersen en samen met de geste aan de kook brengen. 1 eetl. honig toevoegen en inkoken tot mooi saus. Maak af met wat boter.

 Een Chardonnay 2009 van Yering paste hier perfect bij vanwege zijn frisse fruit tonen.
We hebben dit gerecht ook al gegeten met hertenvlees.
Nu met zacht gegaarde eend.
Een mooie stevige Cantemerle 2007 begeleide dit gerecht.




Prachtige kruidige tonen kwamen goed overeen met de eend en de morielje paddenstoelen.