DINERS UIT EN THUIS

maandag 13 oktober 2014

Vakantie Frankrijk 2014

Vakantie in Frankrijk, 3 weken dit jaar, met de afspraak niet koken alleen maar uit eten.
We hebben gegeten in betere restaurants maar ook in Routiers.

Routiers zijn de kleinere restaurants waar de mensen uit de streek tussen de middag zelf gaan eten. 

Het huisdier van de eigenaar loopt gewoon door het restaurant. En niemand die zich daar aan stoort










We hebben gezien dat mensen die in Biars werken 15 km rijden om in hun favoriete Routier in Betaile te gaan eten.


Het eten in een routier is een plat de jour. in sommige Routiers heb je dan keuze uit een kleine kaart ander zetten je gewoon het menu van de dag voor. Maar het is altijd goed en eerlijk eten



 Onze favoriete Routier ligt in Baullieu. Een restaurant wat tussen de middag vol zit met 'werklui'.
Ze komen ze hier naar toe voor een voorgerecht, een salade bar waar je uit kan kiezen wat je wil.
 Voor de toetjes is er ook een tafel waar je uit kan kiezen. Keuze te over. Daarbij natuurlijk stokbrood (kan en mag niet ontbreken in Frankrijk tijdens de maaltijd), halve liter wijn, karaf water, en koffie na. Dat voor een bedrag van 13 euro p.p.


Dit is het restaurant om 5 voor twaalf, neem van mij aan dat het om 12.15 bomvol zat.



Het hoofdgerecht was die dag aardappelen met kip. De kip was mals en zacht gegaard.






We hebben ook andere restaurants bezocht. Deze werden aanbevolen door vrienden uit Frankrijk. Hierbij kies je natuurlijk de gerechten en de wijn van de kaart. Het gaat te ver om alle gerechten te beschrijven of te omschrijven. Maar je krijgt een goede indruk als je de foto's vergroot.