DINERS UIT EN THUIS

donderdag 20 november 2014

op de Big Green Egg

Al even geen nieuwe dingen op deze blog gezet. Even wat minder gehad met koken, maar komt weer terug.

Ik schreef al eerder; het wild seizoen is er weer met al zijn heerlijke gerechten. En zeker nu wij de BGE hebben is het aantal recepten toegenomen.

Onder anderen kalfsrib met tuinbonen en gebakken aardappeltjes. Het kalfsrib is in een vacuümzak gemarineerd met diverse kruiden, zout en peper. Daarna aangebraden op de BGE en nog zo,n 40 minuten na gegaard
Een neutrale ham ook op de BGE met wat rook mot gegaard in 20 minuten. Daarbij een aardappel puree gemengd met mosterd. Het mosterd dille sausje maakte het compleet
Margret de canard. In plaats van in de pan om en om aangebraden in de BGE. Om daarna weer door te verwarmen op 100 graden in dezelfde BGE. De aardappel is ook gepoft op deze BGE. afgemaakt met een eenvoudige salade van sla, paprika en tomaat met een zachte vinaigrette.