Door Sligro, Smeding (AGF) en Ruig (vlees) zijn wij uitgenodigd voor een workshop voor de BGE. Dat het meer is dan een BBQ wisten we al, maar dat werd ons nog eens heel duidelijk tijdens deze workshop. Braden, grillen, stomen, bakken en roken kan allemaal met deze alles kunner. Bij het Miele Centrum in Vianen werden wij om 10.30 verwacht om na de koffie uitleg te krijgen over de BGE. Daarna aan de slag in 3 groepen van 5 personen met ieder een top kok naast zich. Alle gerechten werden natuurlijk op de BGE bereidt. Het voorgerecht
Wilde eend gerookt met kersen hout snippers en afgelakt met sinaasappelsaus met een drup soja saus. Daarbij gepofte bietjes en gem sla.
Hoofdgerecht
Duo van gevulde reebout en hertenbiefstuk. De reebout werd gevuld met messenklever(kaas) omwikkeld met ham en daarna opgebonden 45 min op de BGE gelegd. Pastinaak, winterwortel en gele wortel werden geblancheerd en daarna geroosterd. Het gerecht werd verder geserveerd met truffel aardappel, wildjus van ree met port en mooie paddestoelen.
Nagerecht
Gerookte witte chocolade met peer, groene olijf en basilicum sorbet. De witte chocolade roken samen met citroengras in een pan op de BGE. Deze mengen met opgeklopte room. Peren brunoise snijden en samen met de stukjes olijf, suiker en wat azijn stoven. Peren schillen en klokhuizen verwijderen. Deze grillen.