DINERS UIT EN THUIS

zondag 24 mei 2015

Weer een gezellige avond met Marna en Ger


Deze Asperge soep hebben wij bij de |
Hanos in Utrecht gegeten. Het recept onthouden en nu thuis gemaakt. Snij een paar mooie asperges in schijfjes en blancheer deze zeer kort. Daarna in een hete pan samen met wat lente ui en rode peperkorrels op azijn kort roosteren.

Maak naar smaak een groente bouillon en voeg daar soja azijn, ook weer naar smaak, aan toe.

Dresseer de asperges op een diep voorverwarmd bord. Leg hier nog wat geblancheerde zeekraal op. Schenk aan tafel de gloeiende bouillon op de groente.

De Marea die Dimph daar schonk was een Savignon Blanc.





(Mislukt) Voorgerecht van lamsvlees met witte en groen asperges.
Braad het lamsvlees om en om aan en laat door garen in de oven. Laat afkoelen en snij op snijmachine in dunnen repen. Bekleed hiermee een terrine vorm. Maak van 200 gr. witte en 200 gr. groene asperges een mousse. (Deze moest volgens recept opstijven met 2 blaadje gelatine. Bleek later te weinig, want de terrine stortte in elkaar.) Leg witte geblancheerd asperges op het  vlees en stort hierop de witte asperge mousse. leg hierop weer wat vlees en dan de groen asperges met de mousse. Sluit af met vlees en laat opstijven in de koelkast.
Voor de Bieten vinaigrette: neem 100 gram verse biet. Doe die samen met 15 cl champagne, 15 cl olie, 15 cl en 30 cl yoghurt in een maatbeker. Pureer dit alles samen met een staafmixer zeer fijn. Zeef door een hele fijne zeef. Schuim op voor opdienen.




 Marna en Dimph.

Als hoofdgerecht hadden we dit keer pappiot van zeewolf.

Blancheer, jonge wortel, doperwtjes, lente ui en prei.

Kruid de vis naar smaak en leg die op de groente in een vel bakpapier. Vouw stevig op en gaar de vis in de oven op 160 gr voor 14 minuten.





Ger en Ik





 Tja , natuurlijk ons kaasplankje.

Dit maal met een Silval port 1995  (Ger weer tijd voor een proeverij? Ik begin door mijn voorraad heen te gaan)