DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 24 oktober 2015

 Everzwijn met noten risotto en spruitjes.

Kneus 1 steranijs, 2 korrels jeneverbes, 1 teen knoflook, 1 kruidnagel en wat zout en peper fijn in een vijzel. Doe boter in pan en laat bruisen. Voeg de kruiden, 1 takje rozemarijn en 1 takje Thijm toe en laat even door bruisen. Braad het everzwijn rondom aan in mooie olie. Leg het vlees in een braadschaal en giet daar de kruidenboter overheen. Gaar het vlees verder in de oven op 160 graden tot een kern temp. van 45/50 graden. Laat 5 min. rusten en trancheer.




Maak de risotto op de bekende wijze en voeg daar wat notenolie en gehakte walnoten aan toe.

Wij dronken hierbij een Madiran Plenitude 2006 bij. prachtige combinatie met het vlees. Mooie diepe tonen van zwart fruit en zachte tannine. prachtige afdronk.