DINERS UIT EN THUIS

zondag 21 februari 2016

Zomaar wat recepten



 Zalm uit de oven met "griekse" salade.

Marineer de zalm even in wat olie zuur een kruiden naar smaak. Plaats de zalm 10 minuten in een voor verwarmde oven op 180 gr.

Varkenshaas met puree.

Voor de puree heb ik spekjes, champignons en lente ui gebakken en die vermengd met de aardappelpuree. Sla met een vinagret. Mooie stevige wijn er bij gedronken.

Kabeljauw met spek korst.

Zet de kabeljauw 8 minuten in een oven op 180 gr. De vis mag glazig blijven. Meng ondertussen fijn gesneden ham met wat olie, paneermeel, dille en peterselie.

Leg dit mengsel op de kabeljauw en plaats terug in de oven tot het krokant is.







Lams rack op provencaalse wijze.

Braad het rack om en om aan in een braadpan, zet daarna in de oven en gaar tot gewenste gaarheid. Snij rode en gele paprika in stukken. meng met aubergine blokjes, ui en knoflook. Zet dit alles aan in de braadpan. (de smaken van het rack komen dan ook in de groente).
Neem zeezout en meng dat met fijn gesneden oregano en rozemarijn. Strooi dat op het laatst over het vlees.

Heerlijk met een pikante aardappelmousse.