DINERS UIT EN THUIS

maandag 17 april 2017

Nog meer asperge gerechten

Zoals eerder geschreven, in het seizoen eten wij veel asperge gerechten. Maar steeds wel anders.

Van de gerechten van de vorige paasdagen hebben we nog truffel over.

De oplossing; een heerlijke truffel omelet.


Consommé
ingrediënten;
100 gr. kipfilet, 100 gr. champignons, 100 gr verse augurk, 100 gr. oesterzwam, 200 gr. asperges, 1 eiwit en 1 kropsla.

Kook een 1 1/5 ltr sterke kippenbouillon. ( omdat de bouillon wordt gebruikt in de verdere bereiding zal deze steeds lekkerder worden)

Snij de kipfilet in blokjes en pureer heel fijn in keukenmachine, snij de champignons fijn en bak deze tot heel het vocht is verdampt. voeg toe aan de kip en pureer nog even zodat er een smeuïge massa ontstaat. voeg het eiwit toe en roer goed om.

Snij de oesterzwammen en de verse augurk in kleine reepjes. gaar deze om de beurt een paar minuten in de kokend bouillon. schep uit en houdt warm.

Haal een paar mooie blaadjes van de sla en spoel schoon, haal deze zeer kort door de hete bouillon.
Leg op elk blaadje een beetje kippen farce en maak er een pakketje van.

Zorg dat de bouillon goed heet is en leg daar 5 minuten de asperges in, schep uit en houdt warm.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook en zet dan laag. Leg hier een paar minuten de sla pakketjes in.

Leg de reepjes komkommer en oesterzwam op een diep bord, leg daar de asperges omheen samen met de sla pakketjes, giet hier wat bouillon overheen.



De wijn die wij er bij dronken;

In de neus; appel, peer zelfs wat perzik.

De smaak frisse tonen van wit fruit zacht zuurtje.
Paste prachtig bij deze Consommé.