DINERS UIT EN THUIS

zondag 16 april 2017

Asperge gerechten


Aspergesoep met kip, prei en ingelegde rose pepertjes.

Kook de kip in ruim water met kippen fond, laurier, stukje steranijs, ui en saffraan.
Kook de klein gesneden asperges gaar.
Zeef het vocht van de asperges en de kip en gebruik dit als de bouillon. Voeg de zeer fijn gesneden prei toe. Leg wat rose pepertjes op het bord en schenk de soep eroverheen.








Asperge met Gamba's pasta en truffel


Salade van asperge met feta, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes en lente ui.

Daarbij en mooie pinot blanc









Asperge salade met truffel dressing

Kook 2 eieren(hard)
Doe 1 eetl. witte wijnazijn, 1 eetl. maiskiem olie, 1 eetl. truffelolie, 1 eetl. bouillon en 1 theel. rode wijn azijn in een klein pannetje. Verwarm dat tot lauw warm voeg de in kleine stukjes gesneden truffel en de geprakte eieren toe.

Leg de gekookte asperges op een bord en dresseer daar de truffeldressing over. Werk af met truffel.


Asperge  met eendenborst morielje en gebakken aardappeltjes.

Deze Sangovese was een heerlijk wijn bij dit gerecht