DINERS UIT EN THUIS

zondag 30 april 2017

Nog meer asperges



Soep van asperges;

Snij de kopjes van de asperges. Gaar de asperge scheuten in een mooie bouillon,
Pureer de asperges en smaak af met zout en peper.

Voeg de kopjes van de asperges erbij en laat garen

Snij hard gekookte eieren en mooie ham in stukjes. Doe deze op een bord en giet daar de soep overheen.




Asperges met gestoomde gamba en tong;

Doe voor de bouillon ui, selderie, wortel, knoflook en prei in een pan en zet deze groente even aan in wat roomboter. Giet daarbij water en laat lekker lang trekken.

Fileer de tong en bestrooi beide kanten met wat zout en peper, rol een schoongemaakte gamba in elke filet. Leg de tong/gamba rolletjes in een stoompan en gaar deze 4 a 5 minuten boven de zeer hete bouillon. Kook de pasta en asperges in  ruim gezouten water.

Asperges met zalm tartaar;
Pureer verse zalm samen met gerookte zalm in een blender tot een smeuïge massa. Voeg naast peper en zout eventueel wat room en jouzou toe.

voor de saus; meng mayonaise met dille en grove mosterd. Eventueel wat citroensap.

Serveer de zalm tartaar in een ring en maak af met de mayonaise/dille/mosterd saus en wat kaviaar


Eenvoudig asperge met tournedos;

Bak de tournedos tot de gewenste gaarheid en serveer eenvoudig met de asperges.







Dit zijn de verschillende wijnen die wij bij deze gerechten gedronken hebben.