Gewoon traditioneel, gebonden groente, bouillon met groene en witte asperges. Wel tijdens het koken van de soep even een puntje steranijs mee laten trekken. Ook wat saffraan toegevoegd.
Witte en groene asperges met kip, kastanje champignons, tomaat en brunoise gesneden aardappel.
Recept; Kook en bak alles apart van elkaar en kruid ook alles apart met wat zout en peper. De asperges beetgaar, de kip licht aan, bakkken net als de kastanje champignons. Doe alles in een pan en houdt warm. LET OP; de kip, asperges en champignons garen nu door. Kook de brunoise gesneden aardappel beetgaar en laat afkoelen, bak deze daarna mooi bruin in wat olie.
Zo ziet het eruit in de pan.
Snij wat tomaat fijn als garnering.
Leg de kip en asperges op een bord en dresseer met de tomaat en de gebakken aardappel blokjes
Traverso Troy. Druif; Merlot en Refosco, Je zou denken; "een rode wijn bij asperges?"
Ja, door de kruidigheid van de wijn paste deze goed bij het gerecht. De refosco is een inheemse druif uit Friuli. Deze druif zorgt voor een wijn met een zeer karakteristieke smaak. Zo proef je pruimen, rode bessen en een flinke zuurgraad zoals van cranberries. Daarnaast proef je een lichte kruidigheid. In de afdronk zit een flinke bite.