DINERS UIT EN THUIS

zondag 12 januari 2020

Avond met Angelique en Eric

Al een jaar waren we bezig om af te spreken wanneer Angelique en Eric konden komen eten. Door de overvolle agenda van Eric kwam het er steeds niet van. Eindelijk was het dan toch gelukt, het werd een gezellige avond.

Als voorgerecht hebben we gekozen voor mals gebakken sukade blokjes met carpaccio en truffel.

Snij hiervoor wortel en knolselderij brunoise en stoof dit samen met de sukade blokjes in een paar uur zacht.
Kook en pureer de knolselderij om later een qunelle van te maken.

Leg de sukade samen met de groente op een bord en bedek met de carpaccio.
Werk af met geschaafde zwarte truffel.







Bloemkoolsoep met gamba's.

Stoof de bloemkool roosjes samen met wat ui en knoflook aan, voeg daarna mooie bouillon toe en laat 15 minuten koken, haal na 10 minuten een paar mooie roosjes uit de pan en snij in stukjes.
Pureer de soep en breng op smaak.
Bak de gamba's en ook de gesneden bloemkool roosjes.
Serveer in een diep bord met een blaadje dragon.



Hoofdrecht van wilde eend met bospaddenstoelen, aardappelmousse en pompoen.

Snij de pompoen in stukken, kook gaar en pureer.

Kook de aardappel gaar en pureer zeer fijn in blender. Doe de aardappel puree in een kidde en breng onder druk met twee patronen.




Na het kaasplankje kwam het nagerecht.


Panna Cotta met gezouten karamel.

Breng de room samen met suiker en een vanille stokje aan de kook. Haal van het vuur en voeg de in koud water geweekte gelatine blaadjes toe. Laat alles minstens een nacht afkoelen en op stijven.

Voor de karamel, breng suiker, honing en een klein beetje water aan de kook. Als de suiker is gesmolten en bruin begint te kleuren voeg dan de room toe en klop deze goed door. Voeg wat mooi zeezout toe en roer weer goed door.

Schenk de karamel op de panna cotta en laat weer opstijven,
maak af met wat gehakte nootjes.