DINERS UIT EN THUIS

maandag 19 oktober 2020

Hertenbiefstuk met polenta

Voor de polenta; kook deze volgens recept en laat afkoelen. snij in gewenste vorm en paneer, voor extra knapperig, met ongekookte polenta.

Kook de wortel naar gewenste gaarheid.

Voor de saus; Karamelliseer suiker met een klein beetje water en blus af met mooie balsamicoazijn. Snipper een ui en knoflook, voeg dit samen met peper, zout, laurier, tijm, jeneverbes, port, wijn en bouillon toe. laat dit geheel inkoken tot 2/3 en voeg dan peperkoek toe. Dit bind de saus.

Voor de hertenbiefstuk; breng deze op smaak met peper en zout. doe het vlees samen met wat olie in een sous vide zak en vacumeer. Breng de sous vide op 52 graden en laat het vlees hierin 1 uur "garen". Haal het vlees uit de sous vide zak en dep droog. Bak nu het vlees om en om bruin.