Voorgerecht van asperges
Kook de asperges tot gewenste gaarheid.
Rooster de pijnboom pitten in een droge pan.
Meng zongedroogde tomaat met verse basilicum.
Droog de asperges en leg op bord, maak af met de gemende zongedroogde tomaat, gesneden olijf, Fetta kaas en ingelegde ui.
Wat peper en zout over de fetta.
Ui inleggen?
Neem 2 delen mooie azijn en 1 deel water, verwarm even met wat laurier. (extra smaak krijg je met steranijs) Laat afkoelen en leg hierin de ui.
Kan gewone ui zijn maar erg lekker is sjalot of rode ui. (Witte ui is naar mijn smaak vaak te scherp.)
Wikkel de varkenshaas in mooie ham en bak rondom bruin aan. Leg in de oven op 180 graden en verwarm tot een kerntemperatuur van 55 graden.
De saus is enkel water met aromaten als rode peperkorrels, ui, knoflook, laurier, zout en saffraan.
Ik probeer in het vervolg de bouillon blokjes te mijden i.v.m. het zout wat er vaak inzit.
Deze stevige rode wijn paste er goed bij.