DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 19 april 2025

Asperges met Lamsrek in daslook

 Asperges met Lamsrek in daslook

Daslook wordt ook wel wilde knoflook genoemd en heeft een iets mildere smaak dan de bij ons bekende knoflook.

Gaar de asperges tot de gewenste gaarheid.

Bak een aantal krieltjes van gelijke grote rondom bruin in daslookboter, blus af met een bouillon naar keuze en laat hierin verder garen. Op het laatste de bouillon bijna helemaal laten verdampen.

Kruid het lamsrack met peper en zout en bak rondom bruin in daslookboter, zet in de oven en gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 52 graden. Laat op een warme plaats rusten. 



Blus de pan waarin het lamsrack is aangebraden met bouillon en laat inkoken. Voeg pijnboompitjes en basilicumkruiden toe en laat opnieuw inkoken toe een moois saus.

Blancheer doperwtjes even en kruimel wat geitenkaas. Serveren spreekt voor zich.

Deze wijn hebben wij meegebracht na een rondreis door Italie.