DINERS UIT EN THUIS

maandag 21 april 2025

Asperges Open Lasagne en met sint acobschelpen

 Open lasagne met asperge en scholfilet.

Blancheer en dubbeldop de tuinboontjes. Kook de asperges beetgaar. Kook de lasagnevellen en houdt warm. 

Laat witte wijn in pannetje 1/3 inkoken, voeg vis bouillon en opnieuw tot 1/3 inkoken, voeg room toe en opnieuw tot 1/3 inkoken. Op smaak maken met zout en peper. Voeg dan dille en zalmeitjes toe.

Gaar de scholfilet in de vis bouillon en zet in een warme oven.

Leg op een bord een lasagnevel en daarop de asperges, scholfilet en daarop weer een lasagnevel. Maak af met wat saus en zalmeitjes.

Asperge met Sint Jacobsschelpen en pepersabayon.

Sabayon; Warm in een pan de witte wijn azijn op samen met een beetje water, laat even inkoken. Voeg wat zout en peper toe. Dan onder stevig kloppen de eierdooiers toevoegen. Plaats nu de pan au bain marie en klop het mengsel dikker. Maak af met wat klontjes roomboter.

Kleur de coquille in een hete pan.



Wij dronken deze wijn bij beide gerechten.