DINERS UIT EN THUIS

zondag 12 januari 2014

Een avond met Marna en Ger bij ons

 Veloute van mosselen
Doe 2 dl witte wijn in een grote pan samen met verse kruiden, 1 gesnipperde ui en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook gaar. Haal de mosselen uit de pan (bewaar mosselvocht) en haal de mosselen uit de schelp. Maak een roux van 50 gr. boter met 2 eetlepels bloem. Voeg hier het mosselvocht aan toe en daarna in stukken gesneden 1 prei en 1 venkel. laat dit alles 30 min. garen. Pureer de soep en voeg wat room toe. verwarm de mosselen in de soep en dien op.
De wijn die we hierbij dronken Menetou-Salon is mooi in balans met dit zeevruchten gerecht.

Coquilles met prei en kaas koekje.

Dit gerecht heb ik al eerder op deze blog gezet.
Toen volgens recept nu nog een keer maar met wat eigen toevoeging van een snuifje kerrie en cayennepeper. Het geeft net wat meer pit aan dit gerecht.

Grillo Viognier is een mooie volle witte wijn met wat mineraal die voortreffelijk bij dit gerecht past.





Herten filet met rode biet en aardappel kroket.

 Snij de rode biet in dunne schijfjes en rook deze in een rook pan gedurende 15-20 minuten. Kook 1 kilo aardappelen gaar in kruiden bouillon en pureer met wat boter. Snij kleine blokjes van stevige 200 gr. geiten kaas en meng deze samen met 1 ei dooier en 1 etl. zetmeel onder de aardappelpuree. Draai van dit mengsel balletjes die je door de bloem, opgeklopt eiwit en paneermeel haalt. Schroei het vlees rondom aan en laat verder garen in een oven op 170 gr., laat daarna rusten. Blus de pan af met rode wijn en voeg kalfsfonds toe, laat inkoken tot gewenste dikte. Bak de rode biet aan in wat olijfolie en de balletjes in diepvet. Dresseer alle op bord en werk af met een drup notenolie.

Valpolicella Ripasso een stevige volle rode wijn met lichte tanine en vol fruit gaf dit gerecht wat extra dimensie.