Broccolisoep met gamba's
250 gr broccoli samen met 250 gr aardappel, 1 wortel, 1 ui, 2 stengel selderij en 1 teentje knoflook heel fijn snijden. Aanzetten in 2 eetl. olie. Daarna 1 tl. venkelzaad toevoegen en afblussen met 1 dl noly prat en 8 dl kruiden bouillon. Dit alles 30 min laten stoven en pureren. Gamba's laten verwarmen in de soep. Afmaken met wat cayennepeper en zout.
Wij dronken hierbij een mooie witte wijn uit de Bourgogne Montagny premier cru 2009.
Een mooie volle wijn met de juiste tonen bij dit en het volgende gerecht.
Kabeljauw in Ham
Rol 4 mooie licht gepeperde porties kabeljauw in rauwe ham. Bak deze op een laag vuur rondom krokant. Laat verder (6min) garen in een oven op 180 graden. Snij 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook fijn en zet aan in olie. Voeg 1 dl droge witte wijn toe en wat peper en zout. Laat rustig inkoken. Voeg 200 gr. gehalveerde cherry tomaatjes toe. Verwarm even door en haal van vuur. Voeg nog 80 gr gesneden zwarte olijven toe en laat afkoelen tot lauw. Werk af met Basilicum