DINERS UIT EN THUIS

dinsdag 11 maart 2014

Geertje en Wim bij ons op bezoek

 Eens per jaar komen Geertje en Wim bij ons op bezoek. Natuurlijk zetten wij dan wat gerechten op tafel.

Zoals een pate van 250gr varkensschouder, 250 gr varkensspek, 100 gr lever, 80 gr macadamia noten en gerookt spek. Meng het vlees in een vlees molen, voeg 1 etl cognac, 1 etl melk, 1 eierdooier, gehakte noten en kruiden toe. Bekleed een vorm met gerookt spek en stort de massa hierin. Gaar dit alles op 180 graden in een oven tot de kerntemperatuur 65/70 graden is.

Dien op met wat augurkjes en balsamico azijn.


Wilde paddenstoelen soep.
Week 100gr gedroogde paddenstoelen in lauw water, bewaar het vocht. Snij 250 gr verse paddenstoelen in stukjes. Maak een, naar smaak, sterke runderbouillon. Voeg de paddenstoelen en het bewaarde vocht toe en laat even garen. Vul een soepkop en leg daarop een vel bladerdeeg. Laat dit in een oven mooi bruin kleuren.



Hertenstoof met zoete aardappel.
Gebruik hiervoor mooi herten vlees wat je lang gaart, op een zacht vuur, in een pan samen met, ui, wortel, bleek selderij, laurier en wat wild bouillon.
Schil de rest van de wortel en kook die gaar met wat zout. Pureer mooi glad. Doe het zelfde met de zoete aardappel.
Kook de schorseneren beetgaar in melk.
Zeef de groent uit het vleesnat en kook in tot saus dikte. breng op smaak met wat port, wijn, zout en peper.
Een traditionele crème brulle sloot dit etentje af.