DINERS UIT EN THUIS

maandag 31 maart 2014

Vroege asperges






 De asperges van de koude grond zijn er nog niet maar deze 'kas' asperges smaken ook al erg goed.


We hebben dan ook al een aantal keren asperges gegeten. op de traditionele manier met ei, ham en boter. Maar ook als soep met garnalen. trek hiervoor een stevige vis bouillon. Voeg de garnalen en de asperges topjes toe. Kook op laag vuur zachtjes gaar. Eenvoudig maar heerlijke soep.  De wijn die wij erbij dronken was een Sauvignon MARENA.  Mooie frisse tonen en goed passend bij de asperges.

Een ander recept werd een soep van asperges met doperwtjes en wortel.
Neem een wortel en snij die in kleine blokjes.
Gebruik van de asperges puntjes om de soep te garneren.
Kook de rest van de asperges gaar in een krachtige runderbouillon.
 Doe 30 gr boter en 30 gr bloem in een pan en maak daar een roux van. Voeg de helft van de bouillon toe. Pureer de rest van de asperges samen met de bouillon en passeer door een zeef.
Deze sterke asperge runder boullion ook toevoegen aan de roux. Voeg nu de voor gegaarde wortel en de doperwtjes toe. breng op smaak met peper.



 Asperges wokken.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Wok de asperges verder gaar en voeg de garnaaltjes toe. Op het laatst 1 etl. cognac en 1 etl. sojasaus toevoegen. Heerlijk met vers gemaakte pasta.

Herten biefstukje met asperges en cognac saus.
Kook de asperges gaar in gezouten water. Bak het vlees aan en zet in oven tot juiste gaarheid. Schraap het aanbaksel van het vlees los in de pan en blus af met ruim cognac. Flambeer even. Voeg room toe en laat de morieljes garen in deze saus die dan ook meteen wat inkookt.