DINERS UIT EN THUIS

maandag 31 maart 2014

Marna en Ger bij ons

Pastinaak soep met zalm en appel
250 gr Pastinaak met een fris zure appel aanzetten in wat boter, daarna smoren in  1 1/2 liter bouillon, pureren en door zeef passeren. 1 dl room toevoegen (nu niet meer laten koken). Opdienen; leg wat gerookte zalmsnippers met in lucifer gesneden fris zoete appel op een bord en schenk daar de soep rond.





De wijn die wij daarbij schonken











Tarbot met zuurkool en aardpeer.
Spoel de zuurkool om het ergste zuur te verwijderen. Stoof deze samen met wat witte wijn, laurier en wat peper graag. Verwarm op het laatst wat ontvelde, brunoise, gesneden tomaat mee en voeg wat chiboulet toe. kruid de tarbot naar smaak en kleur in de pan, gaar verder in oven. De aardpeer aanzetten in wat olie en gaar koken pureren en in keuken machine tot een mooie zalf draaien.

 










Tonijn vlees met lenteui
Bak de lente ui in roomboter en blus af met weinig port en runderfond. Bak de aardappeltje goudbruin en voeg ook hier een beetje runderfond aan toe.
Bak de Tonijn naar smaak gaar net als het vlees.



We hebben hier 2 veschillende soorten wijn bij geproeft








Truffelijs met ananasroom en ananas creme