DINERS UIT EN THUIS
vrijdag 26 december 2014
Tweede kerstdag
Vis palletje;
Meng de avocado met citroen geste, peper, zout en wat crème fraise. Draai tot een mooie mousse De wakame uitknijpen en wat zoet(er) maken met poedersuiker. Spoon; Meng verse mayonaise met wat ketchup en yoghurt. Doe dit in een kidde en draai er twee patronen op. Kook de groene asperge beetgaar.
Tournedos met eendenlever en truffel.
Smeer wat briosbrood in met knoflook olie en rooster krokant in de oven. Braad de tournedos aan en gaar verder in de oven. Gaar de asperges beetgaar en warm ze vlak voor serveren op in wat water met boter om te glaceren.
Serveren;
Leg briosbrood op bord daarop de asperges met wat gebakken krieltjes, snij het vlees in mooie partjes en leg dat op het geheel. Maak af met foie grass en snij er de truffel overheen.
Saint Emilion Grand Cru Chateau de Pressac 2011 is een wijn met mooie hout en tabak geur. Zelfs iets peperig in de neus. De smaak van vanille en morellen kers past heel goed bij dit gerecht.