
Als voorgerecht een met gekruide en brunoise gesneden aardappel, spekjes carpaccio bon bon.Kook de aardappel in de schil samen met laurier, tijm, 1 kruidnagel en wat zout gaar. Pel de aardappel en snij in kleine blokjes. Maak aan met wat olie, slagroom en crème fraich.
Leg een bol van deze mix op de carpaccio en rol tot een mooie bon bon. Leg daar krokant gebakken pancetta ham en een plakje Parmezaanse kaas op en wat frisse sla.
Serveer dit met fijn gesneden augurk, zilveruitjes, pijnboompitjes en een vinaigrette van wijn, port en zachte olie.


Tussengerecht van gekookt buikspek met gamba, beukenzwammetjes, gehakte nootjes en selderij blokjes. Kook het buikspek 1 1/2 uur in een bouillon van wortel, prei, jeneverbes, ui, rozemarijn, steranijs en wat zout. Laat onder druk afkoelen. wrijf de spekkant in met wat bloem en bak krokant. kook de selderijblokjes beetgaar en voor serveren nog even smoren in wat water met boter. Rol deze door wat peterselie. Bak de gamba's en besprenkel met wat citroen azijn, Bak de beukenzwammetjes met wat zout peper en een klein beetje ui.


En ons kaasplankje kon natuurlijk niet ontbreken. Daarbij een port Colheita 1992 van Pocas