Al veel te lang geleden, maar weer een gezellige avond met Marna en Ger.
Vervolg afspraak is al weer gemaakt.
Tomatenrougail met garnalen
Ontvel de tomaten doormiddel van kokend water. Snij 2 cm gember en een ui in stukken. doe deze in een blender en pureer tot een gladde massa. voeg naar smaak zout, peper en limoensap toe.
Bak in mooie olijfolie met wat boter de garnalen. (en een drupje knoflookolie)
Kan dag van tevoren al gemaakt worden en in koelkast koud gezet worden. Maar haal wel 30 minuten voor serveren uit de koelkast.
Paling met garnalen.Het sausje;
Meng halvanaise, ketchup, worcestershire saus, gerookte paprikapoeder en chilipeper goed doorelkaar.
Steek uit geroosterd brood drie rondjes. Leg de rondjes op een bord en
verdeel de garnaaltjes erover, leg de paling er kruislings tussen. Maak af met wat sla en dille.
Lamsvlees met biet, artisjok en girolle.
voor de aioli;
Kook 250 cl bietensap in tot 25 cl.
Klop 2 eierdooiers met dijonmosterd, mooie wijnazijn luchtig. Voeg de afgekoelde bietensap tijdens het kloppen toe, bewaar in spuitzak.
Verwarm de artisjok langzaam en bak de girolle. Rol een biet met wat maldonzout in aluminiumfolie en verwarm deze 25 min. in een oven op 150 graden. Snij in schijfjes en steek er rondjes uit. Bak het lamsvlees rondom aan en gaar in oven. Wij aten er een puree met ui bij.
Wij houden niet zo van dessert dus voor ons altijd een kaasplankje na.
Deze dronken we bij het tussengerecht |