DINERS UIT EN THUIS

vrijdag 30 mei 2025

Weer wat recepten met asperges

 Asperge soep

Asperges

Hollandse garnalen

Groentebouillon

Roomboter

Witte wijn (droog)

Room 

Citroensap

Pernod


Kook de aspergekoppen beetgaar in bouillon en houd apart. Fruit de ui in een pan met boter en voeg de rest van de asperges toe. Fruit alles even aan en blus af met de wijn en de pernod, daarna wat garnalen toevoegen. Laat alles 10 min stoven. Blender dit alles met een staafmixer, voeg wat zout peper en citroensap toe en laat goed op temperatuur komen. (niet meer koken) Maak af met wat room.

==================================

Aspergesoep met Hollandse garnalen

Snij de aspergekoppen  op bord. Strooi wat garnalen er over en daarna de bouillon.


asperges

Scholfilet

Pruim tomaten

Sjalot

Balsamicoazijn (oude)

olijfolie

Ontvel de tomaat door deze even in kokend water te dompelen en daarna meteen onder koud water af te spoelen, hierdoor laat de vel los. Snij de tomaat in kleine blokjes. Meng met olijfolie, gesnipperde sjalot en de balsamicoazijn.

Gaar de asperges en snij overlangs doormidden. Bak de scholfilet op een grillplaat glazig.



Deze droge witte wijn komt van de Lidl.

Smaakt voortreffelijk.