Asperge soep
Asperges
Hollandse garnalen
Groentebouillon
Roomboter
Witte wijn (droog)
Room
Citroensap
Pernod
Kook de aspergekoppen beetgaar in bouillon en houd apart. Fruit de ui in een pan met boter en voeg de rest van de asperges toe. Fruit alles even aan en blus af met de wijn en de pernod, daarna wat garnalen toevoegen. Laat alles 10 min stoven. Blender dit alles met een staafmixer, voeg wat zout peper en citroensap toe en laat goed op temperatuur komen. (niet meer koken) Maak af met wat room.
==================================
Aspergesoep met Hollandse garnalen
Snij de aspergekoppen op bord. Strooi wat garnalen er over en daarna de bouillon.
asperges
Scholfilet
Pruim tomaten
Sjalot
Balsamicoazijn (oude)
olijfolie
Ontvel de tomaat door deze even in kokend water te dompelen en daarna meteen onder koud water af te spoelen, hierdoor laat de vel los. Snij de tomaat in kleine blokjes. Meng met olijfolie, gesnipperde sjalot en de balsamicoazijn.
Gaar de asperges en snij overlangs doormidden. Bak de scholfilet op een grillplaat glazig.
Deze droge witte wijn komt van de Lidl.
Smaakt voortreffelijk.