DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 31 mei 2025

Risotto met asperges

Risotto met asperges, morieljes en kipfilet 


Parmazaanse kaas

Risottorijst

Kipfilet

Morieljes

Asperges

Sjalot

Gevogeltebouillon

Witte (droge) wijn



 Snij de asperge in stukjes. hou de puntjes even apart, kook de asperges naar gewenste gaarheid. De puntjes op het laatst even mee koken.

Snij de sjalotje fijn en zet aan in wat olie, voeg de risottorijst toe en laat glazig worden, blus af met witte wijn. Voeg nu steeds wat bouillon toe onder roeren. Als het vocht is opgenomen weer bouillon toevoegen. herhaal dit tot de risotto gaar is.

Bak de in reepjes gesneden kipfilet in boter samen met de morieljes. kruid met peper en zout. Neem de asperges uit de pan en houdt warm, haal de asperges even door de boter in dezelfde pan.

Spatel de asperges, kipreepjes, gemalen parmezaan kaas en morielje door de risotto.


Mooie Chardonnay bij gedronken.

(deze wijn hebben we ook in de risotto gedaan)