Kook 400 gr. doperwten gaar met wat zout, prak deze grof en houdt warm. Omwikkel het kalfsoester met ham. bak het vlees rondom aan in olie met wat boter en gaar verder in de oven tot gewenst cuisson. Steek de gamba's aan een lange prikker en bak de gamba's kort in hete olie, blus af met Yuzu of wat citroen. Voeg peterselie toe aan de gamba's. Voor de saus, doe 1 etl. honing 1 etl. kerrie, wat zout in een pannetje en verwarm, voeg langzaam 100 ml room toe en breng even aan de kook. vlak voor serveren wat snoepkomkommer fijn snijden en aan de saus toevoegen. Dresser de doperwten in een ring en lag daar het vlees op, garneer met garnaaltjes, en de spies met gamba's. Maak af met de wat ingekookte saus.
DINERS UIT EN THUIS
zondag 1 december 2019
Surf en Turf
Kook 400 gr. doperwten gaar met wat zout, prak deze grof en houdt warm. Omwikkel het kalfsoester met ham. bak het vlees rondom aan in olie met wat boter en gaar verder in de oven tot gewenst cuisson. Steek de gamba's aan een lange prikker en bak de gamba's kort in hete olie, blus af met Yuzu of wat citroen. Voeg peterselie toe aan de gamba's. Voor de saus, doe 1 etl. honing 1 etl. kerrie, wat zout in een pannetje en verwarm, voeg langzaam 100 ml room toe en breng even aan de kook. vlak voor serveren wat snoepkomkommer fijn snijden en aan de saus toevoegen. Dresser de doperwten in een ring en lag daar het vlees op, garneer met garnaaltjes, en de spies met gamba's. Maak af met de wat ingekookte saus.