DINERS UIT EN THUIS
zondag 12 april 2020
Wat recepten met asperges tijdens pasen
De asperges zijn deze keer niet zo mooi, verschillen veel van lengte en dikte maar de smaak was goed.
Asperges met kalfsvlees en tonijn saus.
Blikje tonijn, op olie of water naar keuze, in blender. Voeg wat citroensap, citroen rasp, mascarpone, zout en peper toe.
Pureer tot mooie egale saus. Doe over in een steelpan en verhit zachtjes. voeg als laatste de kappertjes en de fijn gesneden lente ui toe.
Asperges gesmoord met lam filet.
Doe de asperges met een klein beetje boter en room in een pan en smoor gaar. Voeg wat peterselie toe en laat nog even smoren.
Voor het eenvoudige sausje;
Zet een ui aan in boter en voeg wild bouillon toe,
laat wat inkoken en maak af met een scheutje room.
Asperge met paling zeekraal en scrambled egs.
Kook de asperges beet gaar, doe over in andere pan en voeg de zeekraal toe. Laat dit een paar minuten stoven.
Klop eieren los met wat room, zout en peper, Voeg de klein gesneden paling toe en klop goed door. Bak de eieren kort zodat het mengsel sappig blijft.
Dresseer de asperges op een bord samen met de zeekraal en bedek met de scrambled eg. Als laatste nog wat paling.