DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 20 april 2019

Paasweekend asperges





Honing asperges met Gamba.

Kook de asperges en zet de punten rond in een steker van 5 cm, vul af met Hollandse garnaaltjes en zet tot gebruik in de koelkast.

Smelt wat honing in een pan en voeg de gegaarde asperges toe, kleur aan.

Pureer mais en wrijf door zeef, voeg naar smaak wat peper, zout en room toe


Heel eenvoudige Asperge groentesoep.

Fruit ui en prei aan in wat olie, voeg groente bouillon, gesneden wortel en asperge toe. kook gaar. Voeg voor het serveren wat gesneden peterselie toe. 



Heerlijke salade.
Bak de Seranoham uit in wat olie. laat uitlekken op keukenpapier. Bak de door midden gesneden kerstomaat in wat olie met peper en zout, kook eieren. Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een droge pan.




Leg de Seranoham op een bord, leg daar op, de wat met olie gemende, de rucola sla, dresseer met de tomaatjes, asperge, ei en pijnboompitjes. Maak af met zelfgemaakte pesto.

Zelfgemaakte pesto:
In een keuken machine, geroosterde pijnboompitjes, geraspte kaas en koriander. ( eventueel wat knoflook)  Maal dit tot een mooie pasta, voeg olie toe en draai opnieuw. Mocht de pesto te dik zijn voeg dan wat olie en of asperge vocht toe.