DINERS UIT EN THUIS

zaterdag 7 juni 2025

Gemarineerde asperges met tong

Zoals als eerder vermeld, Dimph is de afgelopen weken de kok in huis. 
Dit is weer een van haar mooie en smaakvolle gerechten.

Tong

Asperges

rode ui

Selderij

Olijfolie

Rode wijnazijn

Aardappel

Olijven

Vinaigrette

Snij de selderij en ui erg fijn. Ontdoe de sinaasappel van de schil en snij in partjes, vang het sap op. Meng dit alles in kom en voeg dan rode wijnazijn, sinasappelsap en olijven toe. Kook de asperge en laat goed uitlekken. Voeg de asperges toe aan de vinaigrette en laat zeker een half uur intrekken.

Borstel de aardappeltjes en gaar deze in water, bak de aardappeltjes daarna in wat olie.

Bak de tong mooi in een hete pan en laat even rusten.

Dit was een mooie wijn hierbij.